Składniki:
- 80 g masla
- 75 g skrobii ziemniaczanej
- 75 g maki gryczanej
- 200 ml mleka kokosowego
- 2 jaja
- 35 g kakao
- 1 lyzeczka proszku do pieczenia
- 50 g ksylitolu
- 200 g mascarpone
Przygotowanie:
1. Mleko, masło zagrzać w garnku i dodać kakao, wymieszać do jednolitej masy.
2. Jaja ubić z ksylitolem na pianę. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia.
3. Połączyć jaja z makami i dodać masę kakaowa i połączyć na niskich obrotach do wymieszania składników.
4. Spod blaszki wyłożyć papierem. Piec w formie ok 20 cm ok 30 min w 175 stopni.
5. Ciasto należy sprawdzić patyczkiem, czy się upieklo. Przełożyć mascarpone.
Wartości:
2 282,7 kcal
B: 27,9 g
W: 127,8 g
T: 184,4 g
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html