...
Napisał(a)
Z wiaderka. I ewentualnie dopraw sobie jakimś octem jabłkowym lub winnym.
1
...
Napisał(a)
Zdaje się że z treści powyższych odp. wynika, że w tym wiaderku znajdę same śledzie (bez dodatków). To ja się może zapytam o sposób ich konserwwacji
Zmieniony przez - p0mp@ w dniu 2017-02-14 13:32:14
Zmieniony przez - p0mp@ w dniu 2017-02-14 13:32:14
...
Napisał(a)
emenemsNajprawdopodobniej są solone. To uniwersalny konserwant.
Pytałem wcześniej "same śledzie + sól"??
No ale nareszcie się dowiedziałem że śledzie SOLONE z wiadra najlepsze. Nie można było tak od razu tylko muszę za języki ciągnąć
i sie zrobiło 2 strony z jednego głupiego pytania
...
Napisał(a)
Ale wiem że takie śledzie też zawsze w domu moczą bo są tak słone że się nie da zjeść.
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
W solonych śledziach niestety też mogą być dodatkowe konserwanty (raczej przeważnie są) i to z tych potencjalnie rakotwórczych, jak benzoesan sodu, który w kwaśnym środowisku (ocet z zalewy, śmietana do śledzi...) tworzy jakieś groźne związki. Stąd albo trzeba szukać jakichś lepszych śledzi tylko z solą albo lepiej je dobrze wymoczyć i nie jadać zbyt często. Szczególnie alergicy i osoby z problemami jelitowymi (i innymi z układem pokarmowym) powinny to mieć na względzie. Co do składu, to i tak zawsze trzeba się upewnić w sklepie co do konkretnego produktu - obsługa ma obowiązek go podać, musi być na opakowaniu zbiorczym - można ściemnić, że się jest alergikiem i potrzebuje szczegółowego info (wiem, nieładnie :P).
Zmieniony przez - M-ka w dniu 2017-02-14 14:26:25
Zmieniony przez - M-ka w dniu 2017-02-14 14:26:25
1
Polecane artykuły