Dodatkowo widnieje wiele przetworzonych produktów o niskiej gęstości odżywczej.
...
Napisał(a)
Niestety, ale nie da się precyzyjnie ocenić rozpiski żywieniowej która ma rozbieżne gramatury produktów, dodatkowo 500g majonezu to praktycznie cały słoik. Błędne obliczone makroskładniki i kalorie sprawiają, iż dieta przedstawiona przez Ciebie nie ma sensu.
Dodatkowo widnieje wiele przetworzonych produktów o niskiej gęstości odżywczej.
Dodatkowo widnieje wiele przetworzonych produktów o niskiej gęstości odżywczej.
...
Napisał(a)
Tak jak napisałem, w niektórych produktach przyjąłem 100g jako 100% (czyli np. jedną łyżeczkę majonezu, czy jeden plasterek szynki), ponieważ na stronie nie można wpisywać produktów w innych jednostkach (np. sztuki(. Jest mi tak wygodniej wklepywać np. 500g jako 5 kawałków chleba.
@edit
poprawiłem screen w paincie, teraz są wpisane ilości w g (mleko ml)
Że almette to wiem, kupiłem jednorazowo bo miałem ochotę.
Majonez dawno wywaliłem, wcześniej zacząłem używać zamiast margaryny (jest to majonez light z omega3) bo podobno zdrowiej, teraz nie smaruję już niczym, wczoraj było jednorazowo.
A co z szynką nie tak? Wcześniej jadłem szynkę sopocką, ale wyczytałem że drobiowe są lepsze, więc zacząłem kupować szynkę z kurcząt. U mojego rzeźnika z drobiowych jest jeszcze chyba tylko kurczak gotowany.
Zmieniony przez - Michuu93 w dniu 2017-02-23 17:56:58
@edit
poprawiłem screen w paincie, teraz są wpisane ilości w g (mleko ml)
domerSzynka, serek almette, majonez do wywalenia.
Że almette to wiem, kupiłem jednorazowo bo miałem ochotę.
Majonez dawno wywaliłem, wcześniej zacząłem używać zamiast margaryny (jest to majonez light z omega3) bo podobno zdrowiej, teraz nie smaruję już niczym, wczoraj było jednorazowo.
A co z szynką nie tak? Wcześniej jadłem szynkę sopocką, ale wyczytałem że drobiowe są lepsze, więc zacząłem kupować szynkę z kurcząt. U mojego rzeźnika z drobiowych jest jeszcze chyba tylko kurczak gotowany.
Zmieniony przez - Michuu93 w dniu 2017-02-23 17:56:58
...
Napisał(a)
to bierzesz opakowanie , wpisujesz produkt wlasny, BTW ilosc kalorii na 100g, i zapisujesz , ponownie bierzesz wage ile kladziesz na kanapke lub np jesli opakowanie ma 200g a ty bierzesz polowe wpisujesz 100g, proste ? proste, ja tak obliczam kaloriw posilkow oraz btw, poprostu jezeli mam na cos ochote kupuje to dodaje do produktow i wpisuje tak zeby mi sie w makro zgadzalo, jak nie wiesz jak poprostu wejdz w moj profil tam masz moj dziennik zywieniowy jak i kiedy co jem w dni nietreningowe jaki treningowe , aktualnie robie rekompozycje wszystko idzie zgodnei z planem, tluszcz schodzi dosc fajnie a waga wskazala po miesiacu tylko 0,5kg mniej.
...
Napisał(a)
Tak, wiem, tylko mi wygodniej jest wpisać 100g jako 100%, np. jeden kawałek chleba, niż pamiętanie albo sprawdzanie za każdym razem ile ważył 1 kawałek chleba, 1 jajko czy coś tam. Po prostu brakuje mi tutaj opcji zmiany jednostki na sztuki i np. dopisania ile waży 1 sztuka.
...
Napisał(a)
Ważenie produktów to podstawa kontrolowania diety. Nie da się tego niestety zrobić inaczej.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Tylko że ja je ważyłem, ale inaczej zapisywałem to w dzienniku :) Po Waszych radach usunąłem wszystkie produkty i dodałem na nowo tak jak powinno to wyglądać.
Jeszcze takie pytanie, gdzie mogę znaleźć jakieś książki czy artykuły z lista produktów które są dobre i złe, żeby wiedzieć np. co jest złego w szynce z kurcząt? Zamieniłem ja obecnie na kurczaka gotowanego, niestety nic innego z drobiu nie mam w okolicach miejsca pracy.
Jeszcze takie pytanie, gdzie mogę znaleźć jakieś książki czy artykuły z lista produktów które są dobre i złe, żeby wiedzieć np. co jest złego w szynce z kurcząt? Zamieniłem ja obecnie na kurczaka gotowanego, niestety nic innego z drobiu nie mam w okolicach miejsca pracy.
...
Napisał(a)
Czytaj artykuły, np. na potreningu.pl Jest tego bardzo dużo.
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135388.html
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135388.html
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html
1
Moderator działu Odżywianie
Poprzedni temat
Redukcja tkanki tłuszczowej - brak efektów
Następny temat
Dieta redukcyjna do oceny, 85kg
Polecane artykuły