...
Napisał(a)
Jestem ciekawy jak to w końcu z tym IG jest. Naczytałem się kilku artykułów, w których to napisane jest, że najlepiej spożywać produkty o niskim IG(chociażby ryż brązowy) a jedynie te o wyższym IG po treningu(tak jak ryż biały). Dziś przeczytałem taki artykuł : http://potreningu.pl/articles/3979/wszystko-co-wiesz-o-indeksie-glikemicznym-jest-nieprawda, który trochę odbiega od tego co do tej pory czytałem. To jak to w końcu jest? Będzie różnica jeśli zjem białe pieczywo czy razowe albo biały/brązowy ryż? Jeśli jest gdzieś poruszony taki temat, to z góry przepraszam, ale właśnie jeśli czytałem o IG to spotykałem się z opiniami które opisałem na początku.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Indeks glikemiczny to zbyt przeceniany wskaźnik, zresztą masz wszystko opisane w klarowny sposób w artykule który wrzuciłeś. Bardziej miarodajnym wyznacznikiem jest ładunek glikemiczny i indeks insulinowy.
Jeżeli znasz angielski to odsyłam do interesujących publicystyk - nie kolorowych gazetek.
http://ajcn.nutrition.org/content/76/1/290S.full
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22013987
Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-03-13 21:48:19
Jeżeli znasz angielski to odsyłam do interesujących publicystyk - nie kolorowych gazetek.
http://ajcn.nutrition.org/content/76/1/290S.full
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22013987
Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-03-13 21:48:19
...
Napisał(a)
Jw
Niestety wiele sprzecznych informacji jest, IG rzadko kiedy ma znaczenie, nawet w przypadku chorób związanych z glikemią
Niestety wiele sprzecznych informacji jest, IG rzadko kiedy ma znaczenie, nawet w przypadku chorób związanych z glikemią
...
Napisał(a)
W artykule, który wkleiłeś jest wiele cennych informacji na temat indeksu glikemicznego. Na nich polecam się opierać
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły