...
Napisał(a)
Pytanie jak w temacie - czy obróbka termiczna nie niweczy dobrych tłuszczy w sezamie?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Pytanie, czy one są takie dobre? Ma on sporo składników mineralnych i pewne ciekawe właściwości, jednak z uwagi na mocno niekorzystne proporcje kwasów tłuszczowych, raczej bym unikał.
Total Omega-3 fatty acids
363mg
Total Omega-6 fatty acids
20657mg
Total Omega-3 fatty acids
363mg
Total Omega-6 fatty acids
20657mg
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Mnie interesuje z uwagi na fitosterole... Ale ciągle nie wiem ile "tego dobra" tracę przez np. dodanie do chleba czy ciastek owsianych podczas pieczenia. A dieta musi być urozmaicona:)
...
Napisał(a)
I raczej nie dowiesz się. Ciężko jest stwierdzić jak dany sposób obróbki wpłynie na określone związki. Na pewno niekorzystnie, ale na ile tego nie wiemy. Sezam, chia, czy siemię lniane, w pewnym stopniu chroni otoczka ziarna.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Jak dajesz do pieczenia itp to się nie przejmuj, bo wpływu na to nie masz, jedyne co to nie praż nigdy orzechów migdałów itp rzeczy, na to jużmasz wpływ
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Też sądzę, że sam fakt obróbki termicznej w formie pieczenia nie jest jakiś mega zły, ale owszem prażenie jak Marcin wyżej wspomniał już tak.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Polecane artykuły