Składniki:
-250g mięsa z udek kurczaka
-200g papryki czerwonej
-pół cebuli
-300g passaty pomidorowej
-150g fasoli czerwonej z kartonu
-200g papryki grillowanej marynowanej
-sól, pieprz,czosnek,dwie łyżeczki papryki słodkiej wędzonej, pół łyżeczki kminu rzymskiego, pół łyżeczki płatków chilli, odrobina słodzidła (erytrytolu), swieza kolendra i papryczka chilli do posypania na wierzch
Wykonanie:
Na mocno rozgrzanej patelni podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Dodać pokrojoną w spore kawałki swieżą paprykę i chwilę podsmażyć. Dodać kurczaka i zalać passatą oraz szklanką ciepłej wody. Dodać sól, pieprz, paprykę wędzoną,kminu, chilli i gotować ok. 20min. Wyjąć kurczaka i rozerwać widelcami na kawałki. Wrzucić ponownie do sosu, dodać fasolę i posiekaną w paski paprykę marynowaną i gotować przez 5-10min aż sos zgęstnieje. Pod koniec doprawić słodzidłem. Podawać z ryżem i kolendrą i chilli.
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html