Składniki:
- 30 g chorizo
- pół małej cebuli
- 50 g czerwonej fasoli z kartonu
- kilka pomidorków koktajlowych
- 80 g papryki grillowanej marynowanej
- kilka łyżek passaty pomidorowej
- sól, pieprz, papryka wędzona
Wykonanie:
Chorizo i cebulkę drobno posiekać i podsmażyć do zrumienienia. Wrzucić przekrojone na pół pomidorki i fasolę oraz kilka łyżek passaty. Doprawić wedle uznania. Na koniec dodać posiekaną marynowaną paprykę, chwilę podsmażyć i gotowe. Podawać z jajkami.
Najprostszy sposób na jajko w koszulce - na kubku położyć luźno folię spożywczą, lekko posmarowaną oliwą, wbić w zagłębienie z folii jajko i zawiązać w koszyczek. Wodę zagotować w garnku, zestawić z ognia, żeby nie bulgotała, zamieszać łyżką i postawić na ogniu. Wrzucić jajka i gotować parę minut, aż białko się zetnie.
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html