Składniki:
- 600 g filetów z piersi kurczaka
- 80 g parmezanu
- dwie czubate łyżki jogurtu greckiego
- sól, pieprz
Wykonanie:
Piekarnik nagrzać do 200 stopni Celsjusza.
Jeśli filety są spore, należy przeciąć je na pół. Następnie przykryć filety folią spożywczą i rozbić tłuczkiem, żeby miały ok 1-1,5 cm grubości. Posypać solą i pieprzem.Jogurt wyłożyć na talerz. Parmezan zetrzeć na tarce na najdrobniejszych oczkach. Filety obtaczać w jogurcie a następnie w parmezanie. Ułożyć na tacce lub w naczyniu żaroodpornym i piec ok 15 minut, do zrumienienia.
Można zwiększyć ilosćć parmezanu i jogurtu i obtaczać podwójnie, będzie jeszcze smaczniejsze
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html