Składniki:
- chudy twaróg 100 g
- 1 banan
- 1 kostka gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Do blendera wrzucić ser, banana (dwa plasterki banana zostawić do dekoracji) i wlać wodę. Zblendować na gładką masę. Kostkę czekolady drobno posiekać. zostawić kilka kawałeczków do dekoracji, a resztę wrzucić do blendera i wymieszać z masą za pomocą łyżeczki (jeśli zblendujemy, to cała masa zrobi się czekoladowa, a kawałeczki czekolady znikną). Przełożyć mus do pucharka, posypać czekoladą. Brzeg pucharka udekorować krążkami banana. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.
Wartości odżywcze:
176 Kcal
B: 21 g
W: 18.5 g
T: 2 g
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html