Składniki:
- 500 g piersi z indyka
- 250 g mango
- 5 plastrów szynki parmeńskiej lub innej długo dojrzewającej
- kilka ząbków czosnku (w łupinach!)
- 20 g wiórków kokosowych
- sól, pieprz, suszony czosnek
Przygotowanie :
Filet z indyka myjemy, kroimy na 5 plastrów i delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Przyprawiamy w dwóch stron solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i wiórkami kokosowym. Na mięsie układamy po plasterku szynki oraz mango pokrojone w paseczki. Zawijamy roladki i spinamy wykałaczką. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym (ja delikatnie podlałam mięso bulionem, żeby się nie przykleiło). Dorzucamy całe ząbki czosnku (koniecznie w łupinach). Przykrywamy folią aluminiową (możemy zrobić kilka dziurek w folii) i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (175 stopni) na około 30 min (musimy sprawdzać, kiedy mięsko będzie gotowe). Po upieczeniu możemy obrać czosnek z łupinek i dodać do serwowanego dania. Uwielbiam! :)
SMACZNEGO :)
1 roladka ok 169 kcal/ 21 g B/ 5g T/ 9g WW
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html