Szacuny
11150
Napisanych postów
51589
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Czy przecier pomidorowy jest zdrowy czy lepiej go unikać?
Skład: lekko zagęszczony sok pomidorowy (minimalna ilość suchej masy 7%)
W tabeli wartości odżywczych na 100g takiego przecieru przypada 3,75 g cukru, więc mam to rozumieć tak, że w składzie ten sok pomidorowy jest z cukrem? Czy ten cukier w takim przecierze w tabeli wartości odżywczych wynika po prostu z naturalnego cukru występującego w pomidorach i nie ma się czego obawiać?
Szacuny
17704
Napisanych postów
132186
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460792
Jak jest wymieniony w składzie tzn że go dodają, co innego jakby skąłd był pomidory a w tabelach podane 5g węgli w tym 2g cukru tzn że jest on naturalnego pochodzenia z produktu.
Poza tym przecier powinien mieć taki skald: pomidory (99,5%), sól. Bez konserwantów.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
11407
Napisanych postów
72697
Wiek
37 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
958772
czesto stosuje (z reguly passaty), jako dodatek do sosów które robię samemu (lepsza opcja niż kupne, które mają dodatkowo sporo cukrów) składowo te dobre i znane są do siebie bardzo zbliżone
Szacuny
14686
Napisanych postów
53222
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
400872
Zabrzmiało trochę dwuznacznie wcześniej A byłem pełen podziwu, że Ci się chce robić samemu passaty i inne przetwory Passaty fajnie się sprawdzają do sosów właściwie wszystkich pomidorowych i dla mnie fantastycznego śniadania jakim jest szakszuka