Moglibyście mi opisać podstawy diety na mase czyli co jeść i kiedy.Niby jest tego o groma w necie ale zdania są podzielone jedni mówią że trzeba pilnować każdej kalorii inni że trzeba ładować wszystko ponad komplet.Nie stać mnie chwilowo na porządną dietę mam zamiar bazować na domowym jedzeniu ale nie wiem jakie makro w poszczególnych posiłkach.Dodam że pracuje tydzień na rano tydzień na popołudnie i przez tydzień mam trening o 20 a w nast.o 22 od razu po pracy.Pracuje w zakładzie mięsnym i w sumie mogę wpieprzać ile chce niby przetworzone ale darmowe.
Moja dotychczasowa dieta wyglądała tak:
Na pierwszej zmianie:
Śniadanie:
Omlet z płatków owsianych z twarogiem chudym lub w formie shake lub jajecznica do tego jakieś warzywa,orzechy włoskie których mam od ch..a,dżem ,itp.
Drugie śniadanie:
Ok 150 gram mięcha do tego ziemniaki czy makaron
3 posiłek
Głównie wędlina i pieczywo białe
4 posiłek
I tu zależy co mam na obiad jak nie zbyt to owsianka
Posiłek przedtreningowy
Albo to co na obiad albo owsianka z owocami i orzechami
Posiłek potreningowy
Mięso/ryba/twaróg/ryby do tego ryż/ziemniaki/makaron/pieczywo i owoce orzechy
Z ostatnim posiłkiem to rożnie
A jak jestem na popołudnie to zmienia sie tyle że posiłek przedtreningowy jem w pracy i też głownie mięcho,pieczywo a w drodze z roboty na siłke jem jakieś owoce.
Do tej pory jadłem tak na pałe i omijałem posiłki czy jak bd tego pilnował to bedzie ok?
Sorki że się rozpisałem ale tak już mam.Moim celem jest zrobić 8-10 kg masy do czerwca.Podobno niemożliwe ale i tak bd próbował.
Osu!