-80g daktyli
-3łyżki nasion Chia
-8/9 łyżek płatków owsianych
-1łyżka oleju kokosowego
Daktyle moczymy, wodę odlewamy i blendujemy
Dodajemy rozpuszczony olej kokosowy nasiona chia i płatki owsiane
Mieszamy i wykładamy na foremkę
Wstawiamy do lodówki
Składniki na masę jaglaną
-100g kaszy jaglanej
-2 miarki odżywki białkowej bądź inne słodzidło
-3 łyżki masła orzechowego
-60/80g gorzkiej czekolady
-2 łyżki oleju kokosowego
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z olejem i masłem orzechowym
Kaszę gotujemy według przepisu, potem blendujemy z odżywką białkową i rozpuszczoną masą czekoladową
Wylewamy na nasz spód i z powrotem do lodówki.
Składniki na skorupkę czekoladowo-orzechową
-60g czekolady gorzkiej
-2 łyżki masła orzechowego
-1 łyżka oleju kokosowego
Wszystko rozpuszczamy i polewamy nią nasze ciasto. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.