SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jajecznica na mleku z mąką vs jajka sadzone pod względem awidyny

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3750

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 134 Wiek 6 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 7846
Nie jestem 100% pewien, ale coś mi się obiło o uszy, że jajka produkowane na skalę przemysłową poddawane są sterylizacji światłem UV. Jasne, że salmonella może być wewnątrz jajka, ale naprawdę rzadko się to zdarza w produkcji masowej (a jak się zdarza, to często są głośne afery).

Ja bym osobiście darował sobie białko w powyższym przepisie - tylko żółtko. Posolić dobrze (sól powoduje odwodnienie i śmierć bakterii), ewentualnie jakiś ostry ekstrakt chili do tego. Na pewno coś by się dało wymyślić w ramach "sterylizacji".

Pałeczki salmonelli giną w temperaturze 60-65°C, także rozbijając na gorący ryż i szybko, dokładnie mieszając powinno być ok.


Zmieniony przez - CarbonBasedLifeforms w dniu 2018-03-29 20:35:45

♫♪ Hi, My name is... ♫♪ https://youtu.be/sNPnbI1arSE
Rozpoczęcie Intermittent Fasting: 28.03.2018

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Mini cut czy redukcja rozłożona w czasie

Następny temat

Problem z redukcją.

forma lato