czy warzywa kwaszone działają na florę bakteryjną jelit tak samo pozytywnie jak warzywa kiszone np. ogórki? Czy działanie jest słabsze? Jedyna różnica polega chyba tylko na tym iż przy kwaszeniu proces fermentacji jest chemicznie przyśpieszony, ale warzywa chyba nie tracą przez to swoich właściwości?
...
Napisał(a)
Witam,
czy warzywa kwaszone działają na florę bakteryjną jelit tak samo pozytywnie jak warzywa kiszone np. ogórki? Czy działanie jest słabsze? Jedyna różnica polega chyba tylko na tym iż przy kwaszeniu proces fermentacji jest chemicznie przyśpieszony, ale warzywa chyba nie tracą przez to swoich właściwości?
czy warzywa kwaszone działają na florę bakteryjną jelit tak samo pozytywnie jak warzywa kiszone np. ogórki? Czy działanie jest słabsze? Jedyna różnica polega chyba tylko na tym iż przy kwaszeniu proces fermentacji jest chemicznie przyśpieszony, ale warzywa chyba nie tracą przez to swoich właściwości?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Kiszenie uznawane jest za dobre i zdrowie, a kwaszenie postrzegane jest jako proces sztucznie przyspieszony. Także jest niższej jakości.
Zmieniony przez - zagur32 w dniu 2018-04-09 23:05:55
Zmieniony przez - zagur32 w dniu 2018-04-09 23:05:55
1
Siła jest bogiem, trening nałogiem, rzeźba zabawą a masa podstawą...
...
Napisał(a)
W tym artykule możesz poczytać więcej na ten temat:
https://potreningu.pl/articles/5470/kiszone-czy-kwaszone
https://potreningu.pl/articles/5470/kiszone-czy-kwaszone
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Zabieg ten wpływa na przyspieszenie procesu kwaszenia, jednak produkt taki charakteryzuje się słabszymi właściwościami niż produkt kiszony.
Czyli rzeczy kwaszone też wpływają pozytywnie na florę bakteryjną jelit, tylko że słabiej, tak?
Czyli rzeczy kwaszone też wpływają pozytywnie na florę bakteryjną jelit, tylko że słabiej, tak?
1
...
Napisał(a)
Tak , lepiej samemu zakisić ogóra
3
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Nobody41Zabieg ten wpływa na przyspieszenie procesu kwaszenia, jednak produkt taki charakteryzuje się słabszymi właściwościami niż produkt kiszony.
Czyli rzeczy kwaszone też wpływają pozytywnie na florę bakteryjną jelit, tylko że słabiej, tak?
Zgadza się. Bakterie nie zdychają
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
flex1976Tak , lepiej samemu zakisić ogóra
Zawsze lepiej
Co do kiszonek, w jakimś tam dużym stopniu nie wspierają naszej mikrobioty bowiem mają wiele prozdrowotnych właściwości.
Polecane artykuły