PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
SprawdźGdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html
Bardzo lubię tez sos chrzanowy lub musztardowy - te robię na mleku roslinnym- ale mozna na zwykłym lub smietance. Doprawiam - ksylitol/erytrytol, sól pieprz, sok cytrynowy. Oczywiscie także chrzan i musztarda lub sama musztarda. Zagęszczam mąką.
Bardzo łatwo zrobisz tez sos grzybowy- gotujesz grzyby i cebulkę, dajesz przyprawy, zagęszczasz mąką i śmietanką. Fajna odmianą jest sos mięsny, jak pierwszy podany, ale z niewielką ilościa np. suszonych kurek.
Sporo osób robi tu sosy pomidorowe, ale tu nie podpowiem, bo akurat te mi podchodza najmniej.
Przy okazji napiszę o moim pomyśle na fajny sos do makaronu, mięsa i warzyw gotowanych na parze. Podgotowuję mleko roslinne, łyżkę mąki ze słodzikiem, gałka muszkatałową, sola pieprzem i bardzo niewielką ilością soku z cytryny. Po kilku minutach dodaję ser mozarella lub inny do rozpuszczenia i zaraz mieszam z tym warzywa, makaron i mięso.Taki sosnie ma duzo fatu i fajnie smakuje. Mozna uzyc jako sos do zapiekanki.
W moim wypadku przy przygotowaniu sosów zalezy mi na zmniejszeniu ilości tłuszczu. Mam tych tłuszczy sporo w diecie, ale wolę je zjeść w innej postaci, np. tłustsze mięsa, ryby czy orzechy, a sosy z fatu okroić. Generalnie najmniej fatu zawiera opcja gotowania kaszy z mięchem i warzywami, ale już do ziemiaków lepiej miec jakiś sos. Dzisiaj np. miałam na obiad piers kaczki z ryżem i sosem z mandarynek i soku pomarańczowego z rozmarynem.Wszystko razem zabrałam w termosie do pracy i po paru godzinac wszystko się fajnie "przegryzło" , ryż nie był suchy i smakowało rewelacyjnie.
"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html