Szacuny
1
Napisanych postów
50
Wiek
6 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
1597
Witajcie :) chciałabym zrobić domowy tuńczyk do smarowania. Tylko nie wiem jak się za to wziąść. Wszystkie przepisy co czytałam miały węglowodany.
Chciałabym przepis bez węgli. Chciałabym żeby wyszedł kremowy ( chodzi mi że da się smarować bez wielkich kawałków).
Pomoże ktoś przepis znaleść lub może się podzielić :)?
z góry dziękuje.
ps. czy lepiej z łososia zrobić? łosoś jem x3 w tygodniu a tuńczyk na kanapce z 40g to x2 bym jadła
przepraszam, przepraszam! wiem ten temat już był ;D ale chciałabym się spytać czy sam zblendowany tuńczyk też wyjdzie "kremowy" bez kawałków tuńczyka gładki do smarowania. No jak.. pasta do smarowania! czy muszę dać do tego serek lub jajka? nigdy nie jadłam samego tuńczyka. kupiłam paste z tuńczyka i ładnie pachnie! ale czytałam skład to wolałam już sama zrobić...wąchałam też pasztet i prawie zapachem się nie różniły! chciałam kupić tuńczyk jako coś nowego na kanapke a dawno go próbowałam. lub to był pasztet bo już sama nie wiem... ale zapach jest ładny to pewnie że zjem tuńczyka :)
Zmieniony przez - agata1paczek w dniu 18/04/2018 17:32:03
Zmieniony przez - agata1paczek w dniu 18/04/2018 17:33:39
Szacuny
1
Napisanych postów
50
Wiek
6 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
1597
czemu nie? czytałam o tuńczyku w necie i nie piszą aż tak strasznych rzeczy o nich. a z jakim produktem wychodzi pasta? z jajkiem czy z pomocy serka wiejskiego?
Szacuny
3421
Napisanych postów
8469
Wiek
49 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
407869
Tuńczyk plus jajka plus majonez lub tuńczyk lub serek kremowy i dodatki o wyrazistym smaku - cebulka, anchovies, marynowana papryka/ogórek kiszony (konserwowy) i jest ketopasta. Przy czym tuńczyk w puszcze jest kiepskim produktem, a te lepszej jakości - rzekłabym nieekonomiczne są.
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.