Ciacho:
- 200g mąki (może to być mix np owsiana i ryżowa).
- 200 ml kefiru / maślanki.
- 40 g ksylitolu (lub innego słodzidła)
- 4 jajka.
- 200g jagód.
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Kruszonka:
- 20 g masła.
- 2 łyżki mąki.
- 10 g ksylitolu.
1. Żółtka oddzielić od białek.
2. Białka ubić na sztywno.
3. Żółtka utrzeć z ksylitolem i dodać kefir, mąkę i pdp.
4. Dokładnie wymieszać.
5. W delikatny sposób połączyć białka z resztą ciasta.
6. Ziemne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać mąkę i ksylitol.
7. Rozetrzeć rękoma na kruszonkę.
8. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
9. Przełożyć ciasto do formy, posypać jagodami i kruszonką.
10. Wstawiamy do piekarnika na około 40-45 minut.
Przy podziale na 8 kawałków - 191kcal - (7.5b/31.5ww/6.5t)
Zmieniony przez - krzyzu9218 w dniu 2018-07-27 07:20:57
BLOG TRENINGOWY - http://www.sfd.pl/[BLOG]_Krzyżu9218__Nowy_Ja-t1141293-s87.html
BLOG KULINARNY - http://www.sfd.pl/[BLOG]_Krzyżu_w_kuchni_czyli_dieta_bez_diety._-t1157302.html