Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Makaron błyskawiczny to mocno przetworzony produkt. Warto go wyeliminować.
...
Napisał(a)
Okey, to w takim razie wyłączam go z jadłospisu.Szkoda, bo dobry był i szybko się gotował.Zamienię go na pełnoziarnisty lub tradycyjny pszenny.Ale chciałem się zapytać, dlaczego najbardziej opłaca się gotować ten pełnoziarnisty? Wynika to w jakimś stopniu z czynnikiem IG?
Zmieniony przez - witorrr98 w dniu 2018-10-08 19:29:23
Zmieniony przez - witorrr98 w dniu 2018-10-08 19:30:17
Zmieniony przez - witorrr98 w dniu 2018-10-08 19:29:23
Zmieniony przez - witorrr98 w dniu 2018-10-08 19:30:17
Siła ponad wszystko.
...
Napisał(a)
Dlaczego makaron opłaca się gotować? Próbowałeś jeść surowy?
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
najprościej......pełnoziarnisty, bo jest z pełnego ziarna, a tradycyjny jest już z oczyszczonej mąki pozbawionej błonnika i mocniej przetworzonej, a staramy bazować się na produktach jak najmniej przetworzonych
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
Polecane artykuły