SÓL HIMALAJSKA DROBNA
OPAKOWANIE: 500 G, KRAJ POCHODZENIA: PAKISTAN
DLACZEGO SÓL HIMALAJSKA?
ZDROWSZA ALTERNATYWA DLA SOLI SPOŻYWCZEJ ORAZ MORSKIEJ
ZAWIERA WIELE CENNYCH DLA ORGANIZMU MIKROELEMENTÓW I PIERWIASTKÓW
JEST NAJCZYSTSZĄ SOLĄ DOSTĘPNĄ NA ZIEMI
SÓL HIMALAJSKA zwana sola rózową, nazwę zawdzięcza swojemu pochodzeniu i barwie bladoróżowej. Wydobywa sie ją na terenie Pakistanu ze złóż znajdujacych sie u podnóża Himalajów. Powstała setki milionów lat temu na skutek osuszenia się oceanów, jej złoża znajdują się głęboko pod ziemią, wydobywana jest z głębokości 400-600 metrów.
Dlaczego warto stosować sół himalajską?
Zawiera wiele cennych dla organizmu mikroelementów i pierwiastków jak: fosfor, siarka, wapno, węgiel, miedź, tytan. Warto zastąpić tradycyjną sól kuchenną solą himalajską, bowiem nie tylko świetnie podkreśla smak potraw, lecz przede wszystkim nie ma nic wspólnego ze szkodliwym chlorkiem sodu. Sól himalajska przeznaczona jest nie tylko do spożycia, ale również znalazła zastosowanie do kąpieli solankowych.
SPOSÓB UŻYCIA
Zamiennik zwykłej soli. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie należy stosować w przypadku uczulenia. Produkt nie jest przeznaczony dla niemowląt do 6 miesiąca życia. Kraj pochodzenia: Pakistan.
SKŁADNIKI AKTYWNE
Porcja
Ilość porcji w opakowaniu
Opakowanie 500g
SKŁADNIKI Sól Himalajska drobna
Zawartość jednej porcji zaw:
Wartość energetyczna w 100g: 0 kcal
Tłuszcz 0 g
- w tym nasycone 0 g
Węglowodany 0 g
- w tym cukry 0 g
- w tym poliole 0 g
Białko 0 g
Sól 100 g
KUP TERAZ
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Sól_Himalajska_drobna-opis39432.html
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]