SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Chleb zytni razowy

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 786

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51589 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Czy mozna jesc taki chleb? i jakie moze miec kcal i makro na 100g bo nie ma podanej kalorycznosci
Skład : mąka żytnia razowa (85% w tym zakwas naturalny), woda, mąka pszenna, slonecznik (5%), drozdze, sol
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9096 Napisanych postów 82799 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 700263
Wpisz w kalkulatorze chleb żytni i wartości będą przybliżone
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Szacuny 33301 Napisanych postów 23365 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278506
kiedys wpisywałem sobie sam do tabeli chleb o podobnym skladzie i na etykiecie miał takie wartosci


100g kcal351,0 B 9,7 g WW 70,0 g TŁ2,8 g
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17704 Napisanych postów 132186 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460792
Weź chleb z tabe kalorycznych, jakiejś wielkiej rozbieżności nie bedzie

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6306 Napisanych postów 76249 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 756134
Każdy chleb tyle samo kcal i makroskładników. Patrz na skład. Twoj jest średni. Warto wyelimnować mąkę pszenną i drożdże. Dobrej jakości będzie z pewnością na zakwasie.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 40 Wiek 46 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 763
A dlaczego ma wyeliminować drożdże?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6306 Napisanych postów 76249 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 756134
Ponieważ dobrej jakości pieczywo z przewagą lub na mące żytniej robi się z zakwasu. Z drożdżami zwykłe pszenne.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 40 Wiek 46 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 763
Myślałem ,że ogólnie masz cos do drożdży jednak w celu lepszego spulchnienia pieczywa żytniego dopuszcza się a nawet zaleca dodatek do ciasta drożdży w ilości 0,8kg na 100kg mąki jak też są receptury piekarskie zawierające i wieksze ilosci drożdzy np chlep pełnoziarnisty z żyta ma do 2kg /100kg mąki także nie można dyskwalifikować chleba jako zły za to zawiera drożdże.Akurat tak się składa prowadzę piekarnie i korzystamy z kilku starych tradycyjnych receptur na pieczywo .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6306 Napisanych postów 76249 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 756134
Oczywiście. Można dodawać. Z reguły jednak łatwo w ten sposób rozpoznać pieczywo słabszej jakości, do którego dodaje się słód, polepszacze i drożdże. Nie każdy patrzy na skład.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 40 Wiek 46 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 763
Dokładnie fałszowanie pieczywa jest nagminne szczególnie przez duże piekarnie idące na ilość a nie jakość dlatego najlepiej by było robić sobie samemu.


Zmieniony przez - powersm w dniu 2019-03-28 20:44:43
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Szacuny 12147 Napisanych postów 160682 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1235430
tez jestem tego samego zdania, dlatego dosc rzadko jem wyroby gotowce, dopiero wtedy gdy juz po prostu ma na nie mega ochote.
co do samego pieczywa mozna wartosc liczyc na podstawie udzialu samej maki, okolo 70g wegli na 100g produktu bedzie w tego typu wypiekach

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Apteki

Następny temat

Kodeina

forma lato