SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

pękające jajka

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 445

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51595 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
często jak gotuje jajka na twardo to pękają mi po wrzuceniu do wrzącej wody czy takie jajko nie traci swoich wartosci odzywczych?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3041 Napisanych postów 51776 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 350103
Nie, takie jajko nie traci swoich właściwości odżywczych.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17717 Napisanych postów 132228 Wiek 40 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460985
Normalna sprawa jak wyjmiesz jajo z lodówki i do wrzątku wrzucisz, jak tak chcesz robić wyjmij jako pół godziny wczesniej przed wrzuceniem do wrzątku, kolejna sprawa nie wrzucaj tylko wkąłdaj łyżką. A najlepiej włozyć do zimnej wody i tak ugotować, od zagotowania wody 4-5 minut.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14686 Napisanych postów 53226 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400892
Wyciąg jaja z lodówki wcześniej by złapały temperaturę pokojową i dzięki temu zminimalizujesz ryzyko pęknięcia
Ale też 'pęknięte' jajo nie traci nic na swoich walorach ani smakowych ani odżywczych

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6317 Napisanych postów 76295 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 756368
Jajka gotuj w zimnej wodzie a nie wrzucasz do wrzątku. Wtedy w wyniku różnicy temperatur skorupka pęka.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17717 Napisanych postów 132228 Wiek 40 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460985
Pod warunkiem że woda do srodka się nie dostanie bo wtedy apetycznie to nie wygląda, miałem pare takich przyapdków

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6317 Napisanych postów 76295 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 756368
Jeżeli skorupka jest już wcześniej pęknięta, to na pewno trochę wyleci w czasie gotowania. Nie wpłynie to jednak na jakość jajka.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9104 Napisanych postów 82819 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 700442
To jakbyś robił jajecznicę , jajko sadzone to co by było z wartościami jajka ?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Mleko UHT

Następny temat

Spalacz

forma lato