Szacuny
9104
Napisanych postów
82819
Wiek
48 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
700442
Można sobie od czasu do czasu włączyć do posiłku .Należy dokonywać rozsądnych wyborów i pamiętać, że często dany produkt jest o połowę tańszy właśnie dlatego, że zawiera o połowę mniej mięsa niż droższe odpowiedniki. Bo dobre jakościowo wędliny można gdzieniegdzie dostać, jednak ich cena sprawia, że nie cieszą się zbyt dużym zainteresowaniem. Alternatywą dla nafaszerowanych rozmaitymi wypełniaczami wędlin może okazać się przygotowane w warunkach domowych mięso, takie jak grillowany indyk czy kurczak, którego po przygotowaniu można pokroić w plastry i używać do obkładu pieczywa
Szacuny
17717
Napisanych postów
132228
Wiek
40 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460985
Jakby 150g mięsa uzyto do 100g szynki to by było ok, pierś kurczaka na masie traci ok 30-40 % podczas obróbki. Więc lepiej sobie sam weź pierś kurczaka i ją ugotuj.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6317
Napisanych postów
76296
Wiek
39 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
756374
W zdrowej diecie powinny panować pewne zasady, które mówią o tym, że bazujemy na produktach jak najmniej przetworzonych. Im większe przetworzenie konkretnego produktu, tym rzadziej należy go spożywać. Podobna zasada będzie w przypadku szynki z piersi indyka. Plusem jest to, że produkt składa się jedynie z piersi indyka. Warto jednak pamiętać, że aby ją uzyskać trzeba poddać pierś sporemu przetworzeniu, co wpłynie na jej jakość. Minusem jest również dodatek takich składników jak: glukoza, azotyn sodu, czy fosforany, których zadaniem jest trzymanie wody w produkcie, czyli oszukanie klienta z że kupuje mięso a w rzeczywistości zwiększanie w nim wody.