Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Jadasz różnie, zależy jak czy jednego dnia jesz np 2500 kalorii a kolejnego 3500, trudno coś poiwedzieć nei wiedząc jak dokąłdnie się odzywaisz.
...
Napisał(a)
Nie no jem około 2500 bo jadam praktycznie ciągle to samo same kaszę płatki owsianę jajka i soczewicę no i chleb z kcal jest ok tylko chcę zacząć tą redukcję właściwię xD bo już 3 raz do niej podchodzę
...
Napisał(a)
Określ cel kcal, ułóż to w marko i dobieraj produkty tak aby się w tym mieścić. Tak jak wyżej, serce wołowe też jest dobrym źródłem białka- mięsień poprzecznie prążkowany ale wartości odżywcze bardzo podobne. Jedz wszystko ale unikaj produktów mocno przetworzonych a wykreśl z diety produkty gotowe (tylko do podgrzania). Jak zjesz dziś więcej białka a jutro więcej węgli a w niedziele to tłuszcz będzie dominował w makro to spoko- abyś nie przekroczył łącznego zapotrzebowania kcal- proporcje W - T - B nie muszą być codziennie takie same jeżeli nie masz zamiaru zostać Mister Universum. Należy zachować jedynie rozsądek i jeść różnorodnie aby się nie nudzić dietą i dostarczyć sobie potrzebnych skł. Wiadomo, że może zdarzyć się dzień w którym zjesz tylko 40g T ale no cóż, życie jak to mówił pewien filozof. Ważne, aby to nie przeszło w recydywę.
...
Napisał(a)
Wiele osób zaczynających przygodę z kształtowaniem sylwetki zadaje sobie pytanie czy konieczna jest kontrola kalorii w diecie. Odpowiedź na to pytanie jest prosta. Zdecydowanie tak. Oczywiście nie ma konieczności spożywania codziennie wyliczonej ilości kalorii i dokładniej ilości makroskładników. Ważne są wartości w dłuższym okresie, np. tygodnia. Możesz więc zjeść jednego dnia 180g białka i 50g tłuszczów, a innego dnia 120g białka i 100g tłuszczów. Byle w skali tygodnia zjeść wyliczone przez Ciebie ilości kalorii i składników odżywczych.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły