Od ponad 2 lat ćwiczę na siłowni, w tym regularnych ćwiczeń około 1,5 roku - miałem półroczną przerwę wywołaną chorobą.
Byłem zawsze dość chudy co zawsze mi przeszkadzało. Ważyłem około 64 kg, byłem przygarbiony i drobnej kości co nawet przy niskim wzroście 170 cm wyglądało słabo.
Moim celem było więc zupełne przybudowanie sylwetki na dobrze zbudowaną i w sumie wyglądam już zupełnie inaczej, mam obecnie 34 lata, ważę 74 kg ale tłuszcz też poszedł. Wyglądam na większego ale nie wysportowanego:)
Ćwiczyłem głównie FBW , dopiero 2 miesiące temu przerzuciłem się na split. Ćwiczę zarówno na maszynach jak ogólnorozwojowe typu MC, wykroki, podciąganie, pompki na poręczach.
Jeżeli chodzi o dietę to nie liczę już teraz kalorii ale odżywiam się zdrowo - zawsze 5 posiłków dziennie co 3-4 godziny:
- śniadanie - płatki kukurydziane/jajecznica z wedlina/czasami parówki z dodatkiem pomidora;
- drugie śniadanie - serek wiejski, banany,
- lunch - najczęściej kurczak/tunczyk + kasza/ryź i sałatka, makaron z sosem bolońskim, schab pieczony + ryż, rzadko zupa lub ziemniaki,
- obiadokolacja praktycznie jak powyżej,
- przed snem ser biały z oliwą, tuńczyk z pomidorem.
Oczywiście także zdrowe oleje lniany, konopny, oliwa.
Z odżywek jadłem w dni treningowe głównie białko wołowe (Carnivor) bo miałem rewolucje po serwatkowym, teraz wróciłem do WPC i jest dobrze.
Okołotreningowo stosuje jeszcze Vitargo bo mniej czuje zmęczenie.
Ogólnie gdy liczyłem kalorie to miałem lekką nadwyżkę kaloryczną, białka spożywam około 100 g dziennie. Przybieram ciągle na wadze ale wolno 1 kg na 2-3 miesiące.
Teraz zasadnicze pytanie, w jakim kierunku mam teraz zmierzać.
Czy powinienem już zrobić redukcję, jeżeli tak to do jakiego momentu tj. ile mam zrzucić?
Czy też mam solidnie masować i dopiero przy gdzieś przy 80 kg zrobić solidną redukcję?
Wrzucam swoje aktualne zdjęcie.
Dzięki i pozdrawiam,
Krzysiek
Zmieniony przez - KRZYSIEK666 w dniu 2019-08-18 15:16:19