...
Napisał(a)
Poniżej przesyłam Wam moje śniadanie, składa się ono głównie z płatków owsianych, migdałów i wiórek kokosowych - wszystko wrzucam do blendera i smażę na patelni, problem jest jedynie w tym, że ciężko to zjeść, ponieważ jest suche, dzisiaj udało mi się to całe zjeść popijając wodą. Macie jakiś pomysł co zrobić aby tak suche nie było? Myślałem o dodaniu jakiegoś jogurtu, ale już teraz było mi to ciężko zjeść i nie wiem czy jogurt jeszcze zmieszczę
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Z własnego doświadczenia wiem, że jak dodam zbyt dużo płatków zbożowych, czy mąki w stosunku do jaj lub białek jaj, to omlet wychodzi suchy, a naleśniki kruche i łamliwe przy zawijaniu. Rozwiązań jest kilka:
1. Dodajesz więcej jaj.
2. Dodajesz troszkę proszku do pieczenia/sody oczyszczonej.
3. Dodajesz białka jaj, np.:
https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_DZIKIE_JAJA_-opis39881.html
3. Zostawiasz jak jest, ew. Dodajesz troszkę mleka do zmielonej masy i po usmażeniu smarujesz frużeliną:
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Cherry_In_Jelly-opis39538.html
Wszystkie opcje można łączyć.
1. Dodajesz więcej jaj.
2. Dodajesz troszkę proszku do pieczenia/sody oczyszczonej.
3. Dodajesz białka jaj, np.:
https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_DZIKIE_JAJA_-opis39881.html
3. Zostawiasz jak jest, ew. Dodajesz troszkę mleka do zmielonej masy i po usmażeniu smarujesz frużeliną:
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Cherry_In_Jelly-opis39538.html
Wszystkie opcje można łączyć.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Możesz również użyć jakiejś niewielkiej ilości oleju. Może pomoże :)
...
Napisał(a)
Zmniejsz ilość płatków na rzecz owoców. Warzyw/owoców Ci tam brakuje, a przy okazji będziesz miał rozwiązanie Twojego "problemu".
Soda czy proszek do pieczenia sprawią, że placek będzie bardziej "pulchny".
Soda czy proszek do pieczenia sprawią, że placek będzie bardziej "pulchny".
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Płatki owsiane to cudo natury!, poprawiają gospodarke cukrową w organiźmie, codziennie miseczka! :)
...
Napisał(a)
Soda oczyszczona lub proszek do pieczenia (bez różnicy) dodaje się do ciast w trakcie pieczenia. Dzięki jego właściwościom ciasto bardziej puchnie i ma miękką strukturę. Efekt ten nastąpi również (w trakcie smażenia omletów). W sytuacji takiej warto również pamiętać o prawidłowym smażeniu. Zdecydowanie nie należy tego robić szybko i na dużym ogniu. Malutki ogień i co jest również dość istotne, warto przykryć patelnię pokrywką. Powstałe w wyniku wysokiej temperatury ciśnienie spowoduje lepsze pęcznienie ciasta i skraplanie wody.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Jak nie moczysz płatków owsianych to je namocz na noc w wodzie, rano odsącz nadmiar i rób jak normalnego placka robisz.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
płatki zalewaj wodą, całe lub ich część
dodawaj jabłko starte lub pokrojone w kostkę, najlepszy sposób
dodawaj jabłko starte lub pokrojone w kostkę, najlepszy sposób
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
Następny temat
Zmiejszenie obwodu ud
Polecane artykuły