Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
pierś obsypujesz pieprzem, chilli, pieprzem ziołowym rozgrzewasz patelnię, dajesz PAM i po 5-6 minutach masz gotowy posiłek po co kombinować
...
Napisał(a)
Wojmir28degel123Dałem łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, łyżeczkę soli pieprzu i przyprawy do kurczaka. Odłożyłem na 2h do lodówki. Pierś piekłem w zawiniętym rękawie przez 40min w 180 stopniach, a przez ostatnie 10min przy rozciętym rękawie (w sumie 50minut). Wyszła pyszna, ale z 400g piersi zrobiło się 200 xd czy można taką jeść czy zalecane jest żeby aż tak nie straciła na wadze? Za długo ja piekłem?
ja pie. 40min. 20-25min max w rękawie i żadnego otwierania rękawa, kto to wymyślił. Pewnie wyszła sucha jak pieprz. Jak naprawdę gruba pierś to 30min.
Im dłużej obrabiasz termicznie tym więcej wody/sokó ucieka, to jak ze steka. A potem chodzą mity po forach i jutubach opowiadają pierdoły o nastrzykiwaniu filetów ogromnymi ilościami wody. Że "mięśnie w trakcie obróki termicznej traco wode, no oszukujo", Sorry ale musiałem
A rękaw ma być szczelnie zamknięty czy nakłuć go w dwóch miejscach żeby para uchodziła?
Poprzedni temat
Coś słodkiego bez piekarnika i możliwie szybko?
Następny temat
Pasta z tunczykiem do kanapek
Polecane artykuły