Białko SFD to jedna z najlepszych i najpopularniejszych odżywek proteinowych na rynku. W bardzo korzystnej cenie możemy zakupić małe opakowania, których ogromnym plusem poza świetną jakością, jest ogromny wybór wersji smakowych:
https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_Wpc_protein_plus-opis3653.html
Mamy około 50 smaków dostępnych, jeżeli mamy problem z jakimś konkretnym, a już je zakupiliśmy to trzeba pokombinować.
Możesz sprawdzić inne proporcje niż zawsze używanych płynów, np. zmieszać 30-40 g odżywki z 150 ml wody + 150 ml mleka. Może tego typu rozwiązanie rozwiąże trochę Twój problem.
Jeżeli nie, to spróbuj dodać coś do zmienia smaku. Możesz kupić inny smak tej samej odżywki (taki, który będzie w Twoim guście) i ją mieszać z obecną wersją.
Innym często spotykanym sposobem jest dodanie np. trochę kakao, czy cynamonu, ewentualnie zmiksowanie białka z jakimś ulubionym owocem.
W momencie gdy wypróbujesz różne opcja i żadna z nich nie przypadnie Ci do gustu, pozostaje oddać / odsprzedać białko jakiemuś znajomemu, czy znajomej albo też zacząć używać je nie w formie standardowych szejków proteinowych, a np. jako dodatek do omleta czy naleśników. Można dodać 10-20g białka do masy, którą następnie wylewamy na patelnię i smażymy. Tym samym podbijamy sobie ilość białka w takim posiłku. Można zrobić z odżywki białkowej polewę białkową, wtedy daną porcję np. 20g wsypujemy do małego spodeczka i bardzo powoli dolewamy wody, zaczynamy mieszać do momentu uzyskania pasującej nam konsystencji.
Bardzo popularne jest zastosowanie odżywki białkowej do tworzenia fit-deserów, fit-ciast, wypieków itd.
Mamy masę takich przepisów w naszej Fit Kuchni
https://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia-c10/ lub dziale na forum
https://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html
Jak widzisz nie musisz spisywać odżywki na straty nawet jak nie smakuje Ci na wodzie i mleku. Użyta w inny sposób podbije proteiny w danym posiłku, a jej smak na 100% nie będzie odczuwalny tak mocno, jak w zwykłym szejku białkowym.