SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Makarony

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1619

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Wiek 22 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 69
Siema,mam pytanko odnośnie makaronów. Na odchudzanie podobno najlepszy jest makaron pełnoziarnisty. Makaron pełnoziarnisty ma w 100g około 340 kalorii. Mimo to makaron lubelli zwykły w 100g ma 190 kalorii. Wytłumaczy ktoś jak to działa i jaki makaron lepszy na redukcje? :D
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24273 Napisanych postów 25224 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020343
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Wiek 22 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 69
FighterX
Zapewne porównujesz makaron suchy do gotowanego.


No nie, patrze na etykiety na makaronach i większość makaronów pelnoziarnistych ma 350 kcal na 100g, a lubella zwykły ma 190 kcal na 100g ;p
Chociaż własnie znalazłem makaron pełnoziarnisty 160g/100 kcal xd
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3041 Napisanych postów 51776 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 350102
Lubella podaje na opakowaniu wartość po obróbce. Zagadka rozwiązana.
2

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33339 Napisanych postów 23390 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278558
Nie tyjemy ani nie chudniemy od makaronu czy kaszy czy smalcu ( od produktu ) decyduje o tym kaloryka .co do makaronów to jak wyżej , podane po ugotowaniu co jest bardzo mylne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6315 Napisanych postów 76290 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 756348
Nie ma czegoś takiego jak najlepszy makaron na redukcję tkanki tłuszczowej i najlepszy na budowę masy mięśniowej. Najlepsze co możesz zrobić to ułożyć dobrze zbilansowaną dietę, czyli bazować na wszystkich zalecanych źródłach składników odżywczych, a nie na jednym z nich w postaci makarony pełnoziarnistego. Każdy makaron jest dobry. Podobnie jak każda kasza, czy ryż. Kwestia tego żeby je urozmaicać i bazować na tych jak najmniej przetworzonych. Warto również wspomnieć, że każdy makaron z mąki pochodzącej ze zbóż ma tyle samo kalorii.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17714 Napisanych postów 132216 Wiek 40 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460928
każdy będzie taki sam. Uważaj na etykiety, i czytaj czy producent pdoaje przed czy po obróbce, najlepiej ważyć przed obróbką np ryż moze po ugotowaniu wazyć 200g a nawet i ponad 250g, ale nadal to jest 100g.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1015 Napisanych postów 5403 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 136931
To są wartości po ugotowaniu, właśnie Lubella myląco podaje te makrosy.

To jest chyba jedyna marka w Polsce która podaje wartości PO UGOTOWANIU.

,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Wiek 22 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 69
Dziękuje wam bardzo!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29913 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
nie ma makaronu dobrego na redukcję a innego na masę, po prostu lepiej bazować na makaronach z mąki pełnoziarnistej, bo jest mniej oczyszczona i zawiera więcej mikroelementów i błonnika
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wrażenie - jak to jest

Następny temat

Czy to dobre tabletki do redukcji?

forma lato