...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Cześć!
Indeks glikemiczny to narzędzie sprawdzania jak wysoko może, ale nie musi, podnieść poziom cukru we krwi po 2-3 godziny w porównaniu do spożycia tej samej ilości czystej glukozy. Zakładając, że spożywasz jedynie dany produkt - kalarepę, bez dodatku mięsa, czy tłuszczów lub chociażby innych węglowodanów. Dodatkowo na każdego różne produkty, działają różnie i nawet rodzeństwo może zjeść ten sam produkt mając inne reakcje cukru - polecam przeczytać książkę "Wired to Eat".
Musimy wziąć pod uwagę, że gotowanie warzyw zwiększa ich biodostępność więc, może być tak, ze ugotowana kalarepa będzie miała większy indeks glikemiczny.
Zachęcam do zaniechania korzystania z Indeksu Glikemicznego.
Indeks glikemiczny to narzędzie sprawdzania jak wysoko może, ale nie musi, podnieść poziom cukru we krwi po 2-3 godziny w porównaniu do spożycia tej samej ilości czystej glukozy. Zakładając, że spożywasz jedynie dany produkt - kalarepę, bez dodatku mięsa, czy tłuszczów lub chociażby innych węglowodanów. Dodatkowo na każdego różne produkty, działają różnie i nawet rodzeństwo może zjeść ten sam produkt mając inne reakcje cukru - polecam przeczytać książkę "Wired to Eat".
Musimy wziąć pod uwagę, że gotowanie warzyw zwiększa ich biodostępność więc, może być tak, ze ugotowana kalarepa będzie miała większy indeks glikemiczny.
Zachęcam do zaniechania korzystania z Indeksu Glikemicznego.
Polecane artykuły