...
Napisał(a)
Witam mam szybkie pytanko jak liczyć kcal oraz Białko,tłuszcz oraz węgle . Ponieważ chciałbym użyć (bardzo rzadko robię w ten sposób) Winiary Pomysł na Soczystego kurczaka w rozmarynie i ziołach. Wiadomo po zrobieniu skórę z podudzi zdejmuje zawsze. I teraz pytanie brzmi jak to policzyć bo wiadomo dziwnie wartości z tyłu pomysłu są napisane.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Po pierwsze, skoro używasz tego typu przyprawy/marynaty okazyjnie, to osobiście nawet bym tego nie wliczał w bilans kaloryczny. Po drugie skoro przyprawa jest na skórze, a skórę po pieczeniu/przygotowaniu zdejmujesz, to śladowa ilość powinna być na mięsie, które będziesz jadł. Po trzecie dlaczego ściągasz skórę? Jeżeli nie lubisz, to możesz ewentualnie ściągnąć przed pieczeniem i wtedy zamarynować aby nie tracić smaku marynaty wraz ze skórą.
Marynata zawiera dane warzywa. Śladowa ilość cukru i oleju. Tyle co nic.
Marynata zawiera dane warzywa. Śladowa ilość cukru i oleju. Tyle co nic.
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
na opakowaniu masz podane najczęściej wartości gotowego produktu po ugotowaniu/upieczeniu, ale możesz dać inną ilość dodatków i już te wartości się rozjeżdżają. Znalazłem coś takiego - opakowanie ma 35g
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
to co masz w pomyśle na dolicz do btw kurczak i tyle.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Poprzedni temat
Bezpieczne spożycie białka
Następny temat
Zapotrzebowanie kaloryczne i makroskladniki
Polecane artykuły