Szacuny
29913
Napisanych postów
27250
Wiek
32 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
384534
najdokładniejsza metoda to zważyć ilość oleju przed smażeniem i po smażeniu jak jednak nie zależy Ci na takiej dokładności to pozostaje przyjąć na oko, czyli wziąć wartości z tabel np. potreningu.pl
Szacuny
418
Napisanych postów
461
Wiek
2 lata
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
4565
To zależy od wielu czynników, ale zwykle przyjmuje się, że frytki wchłaniają ok. 25-30% tłuszczu.
"Co za ponury absurd… Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?". XD Boże, spraw, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...:D Quod me nutrit me destruit ;)
Szacuny
17704
Napisanych postów
132186
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460792
na oko musisz liczyć, innej opcji nie ma chyba że j/w zważysz tłuszcz po smażeniu. Tylko się nie poparz. Jak czesto jadasz takie frytki ? BNo jak zjesz raz na miesiac to bym jakoś do tego nie podchodził z dokąłdnoscią aptekarską
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6306
Napisanych postów
76249
Wiek
39 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
756135
Myślę, że nikt kto dba o swoje zdrowie i sylwetkę nie używa frytkownicy w tradycyjnej postaci, kiedy to musimy smażyć produkty w głębokim tłuszczu. Jeżeli zjedz tak przygotowane produkty okazyjnie, to oczywiście nic się nie stanie, ale z dnia na dzień sugeruję piec, gotować, smażyć, dusić, czy grillować.
Inna opcja to frytkownica, która nie wymaga użycia tłuszczu do pieczenia. Np. z Biedronki za 200 złotych. Bardzo fajny sprzęt. Od czasu do czasu jest w promocji -50 procent. Sam używam i polecam.