Przygotowania na sezon 2019, zapraszam:
https://www.sfd.pl/Dawid_Cnota__ROAD_TO_2019!-t1181749.html
...
Napisał(a)
Winter - a bazujesz ciągle na wadze po ugotowaniu? Bo ja sobie taki schemat obrałem (o czym tez wspominałem we vlogu), ze przyjalem ze 100g przed ugotowaniem to ok 70g po ugotowaniu i na posilek 40b daje 140g po ugotowaniu. Wtedy mam tez pewnosc ze jedna piers nie ma wiecej wody od drugiej tylko ciagle wpada ta sama iloc miesa
...
Napisał(a)
Oglądałem ten vlog właśnie ;p
Wiesz co ja i tak praktycznie za każdym razem warzę przed ugotowaniem i sobie liczę akurat ile ta porcja wychodzi ;p
Bo niby ta sama obróbka a czasami na te 40g białka wyjdzie mi 155-160g po ugotowaniu czasami 145-150g nie wiem pewnie od jakości kury zależy i wielkości platów ;p
Ale reasumując ja za każdym razem taką większą porcję warzę i sobie rpzeliczam, tylko np ja w dt jem 1200-1300g kury a w dnt 1400-1500g kury a wyciągam codziennie jedną mega pakę to tam 1300-1400g jak jest to jest świat, więc i tak i tak codziennie gotuję tą kurę ;p
Wiesz co ja i tak praktycznie za każdym razem warzę przed ugotowaniem i sobie liczę akurat ile ta porcja wychodzi ;p
Bo niby ta sama obróbka a czasami na te 40g białka wyjdzie mi 155-160g po ugotowaniu czasami 145-150g nie wiem pewnie od jakości kury zależy i wielkości platów ;p
Ale reasumując ja za każdym razem taką większą porcję warzę i sobie rpzeliczam, tylko np ja w dt jem 1200-1300g kury a w dnt 1400-1500g kury a wyciągam codziennie jedną mega pakę to tam 1300-1400g jak jest to jest świat, więc i tak i tak codziennie gotuję tą kurę ;p
Zapraszam :)
WinterR91
https://www.facebook.com/MichalJekiel
https://www.sfd.pl/DT_WinterR-t1188796.html
...
Napisał(a)
tutaj nie ma jakichś cudów - przykład: masz 4kg fileta z kurczaka który ma 20g białka w 100g, więc w 1kg ma 200g, czyli w 4kg będzie go 800g. Poddajesz go obróbce (do przykładu nie biore tutaj doatku tłuszczu itp.) masz przykładowo po obróbce 3kg, chcesz go podzielić na porcje 200g (przed obróbką) czyli 40g białka, więc z porcji 4kg miałbyś 20 porcji po 200g, natomiast po obróbce jeżeli masz 3kg to masz 3000/20=150g po obróbce, czyli 150g po obróbce równa się Twoim 200g przed obróbką i wpisujesz w tabele swoje 200g surowego produktu
1
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
Polecane artykuły