SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ważenie produktów

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1786

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

Płeć

Cel

Waga

Wzrost

Poziom bf (zdjęcie poglądowe)

Aktywność w ciągu dnia (cały tydzień): (praca/uczelnia/zajęcia domowe? O której trenuję, wstaję, kładę się spać? O której mam przerwy w pracy?)

Uprawiane sporty, częstość i intensywność treningów, staż treningowy, sprzęt którym dysponuję (wyposażenie siłowni)

Stosowane wcześniej diety, ich wpływ na sylwetkę, obecne odżywianie

Stan zdrowia (preferowane badania lekarskie)

Stosowana lub planowana suplementacja

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51595 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Kupuj mięso bez gnatów i podstaw formółe z internetu mniej wiecej ile to ma po obróbce (jest masa gotowych przykładów) problem z głowy.
Jak chcesz dodatkowy tłuszcz zawsze możesz kupić inny typ mięsa karkówke, wątrobę czy co tam lubisz szkoda płacić za gnaty i później kombinować
Wiesz jak by każdy tak wszysstko liczył co do kalori to by nikt tego nie robił a jak jesteś w deficycie załóżmy te -300 kalori to to czy się pomylisz o 50 czy nawet 100+ kalori nie robi różnicy bo to i tak deficyt
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29913 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
każde mięso jest inne, pisaliśmy wcześniej o kurczaku
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33346 Napisanych postów 23396 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278571
Movanir
Czyli jak mam po obróbce 2 sztuki mięsa wieprzowo wołowego które ważą razem 140g to powinienem dodac do tego 30% i by mi wyszło mniej więcej ?
Kiedyś bawiłem się w porównania jakie ubytki wagi i objetosci są w przypadku mies po obróbce i wysżło że piers z indyka lub z kurczaka traci średnio 15 %wagi podczas gotowania natomiast schab czy wołowina dochodziło do 30% strat i np po wsadzeniu 200 g wyciągałem po dłuższej obróbce 140-150 g natomiast pierś z 200 g około 170g zostawało
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Somatotyp budowy sylwetki, a dieta

Następny temat

Dieta redukcyjna do oceny [70kg]

forma lato