SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Bitki wołowe - ilość kcal

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 427

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51595 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ile kcal na 100 bitki wołowe surowe mięso?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3041 Napisanych postów 51776 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 350103
Wszystko zależy z jakiej części krowy robisz te bitki, wszak bitki to nie część tuszy, a rodzaj potrawy.
Także makro przyjmij dla części wołowiny, której używasz.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14686 Napisanych postów 53226 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400892
Tak jak napisał Koniu. Trzeba wiedzieć z jakiej części krowy pochodzi mięso i wtedy wpisujesz jako np. udziec, a nie jako bitki.

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6317 Napisanych postów 76295 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 756368
Niestety nie jesteśmy w stanie stwierdzić tego ile kalorii i składników odżywczych będzie akurat w bitkach wołowych, które przygotowałeś/kupiłeś, czy ktoś przygotował dla Ciebie. Przede wszystkim istotne jest to, z jakiego mięsa były one robione. Jeżeli np. z zrazowej, czyli udźca wołowego, to sprawdź sobie jakie wartości odżywcze ma to mięso. Od tego są tabele kaloryczne. Poza tym, mogły one być w sosie, na bazie tłuszczu, na którym były smażone/duszone, więc też należy wziąć to pod uwagę. Musisz założyć intuicyjnie znając te czynniki.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Tłuszcz w okolicach brzucha i boczki

Następny temat

Przetworzone produkty - wpływ na sylwetkę

forma lato