...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
W ogólnej perspektywie wyniki kształtowania sylwetki uzależnione będą od ilości kalorii w naszej diecie i składników odżywczych. Mimo wszystko warto zwrócić uwagę na jakość spożywanych produktów i kompozycję składników odżywczych w posiłkach. Tworzenie posiłków że źródła węglowodanów i tłuszczów jest słabym rozwiązaniem. Jako osoba początkująca być może również nie zdajesz sobie sprawy z tego, że warto ograniczyć produkty przetworzone, takie jaki soki, salceson, mleczne ryże, sajgonki, smootche, pierogi, pieczywo pszenne, wędliny, chorizo, pasty rybne. W zasadzie większość źródeł węglowodanów i tłuszczów w Twojej diecie.
Poza tym, masz bardzo niewiele białka.
Poza tym, masz bardzo niewiele białka.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
generalnie to do produktów jakie stsosujesz nie można się mocno czepiać, bo jak ddoasz okazjonalnie od czasu do czasu trochę przetworzonej żywności to nic Ci się nie stanie jak masz większość nisko i nieprzetworzonej, ale masz straszne rozjazdy w makroskładnikach - oczywiście patrzymy na bilans tygodniowy, ale czy w tym bilansie tygodniowym nazbierasz ze swoich makroskłądników ilości 2g białka na ilogram masy ciała i 1-1,5g tłuszczu na kilogram masy ciała? bo te różnice masz duże, jednego dnia 100g tłuszczu, później dwa dni ok. 50g no ipodobnie z białkiem. Kolejna sprawa to brak warzyw, przez co dieta jest jałowa w mikroskładniki
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Nawiązując jeszcze do zalecanych źródeł składników odżywczych w dobrze zbilansowanej diecie (białka, tłuszcze, węglowodany) warto poczytać więcej informacji na ten temat w artykułach przedstawionych poniżej:
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135388.html
Oczywiście produkty przetworzone mogą stanowić element diety. Musi to jednak być zrównoważone.
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135388.html
Oczywiście produkty przetworzone mogą stanowić element diety. Musi to jednak być zrównoważone.
Moderator działu Odżywianie
Poprzedni temat
Zapotrzebowanie kaloryczne - obliczenia
Następny temat
Produkty spożywcze z allegro - jakość
Polecane artykuły