...
Napisał(a)
W dni treningowe wychodzi mi 38 blonnika a w nie treningowe 45 wedlug aplikacji fit atu
...
Napisał(a)
No to jest bardzo duże prawdopodobieństwo że jesteś wrażliwy na większą ilość błonnika, choć dla niektórych takie 40g to minimum. Zmniejsz te ilość do 25-30g i zobacz czy zajdą jakieś pozytywne zmiany w kierunku wzdęć, pamiętaj też o dostarczaniu odpowiedniej ilości wody do organizmu. Jeżeli nie będzie poprawy (choć wydaje mi się że to już przyniesie duży efekt na plus) to jeszcze do 20g możesz spróbować zmniejszyć, ale jeżeli taka mała ilość nadal by powodowała takie nieprzyjemności to będzie trzeba szukać dalej, np. w nietolerancji pokarmowej
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Musisz obserwować i droga dedukcji / eliminacji dojdziesz do wniosku co moze być , może być błonnik , może złe proporcje makro , złe źródła makro , może nietolerancje .
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Nawiązując do Twojego pytania o to do jakiego poziomu tkanki tłuszczowej warto zejść, aby budować dobrej jakości mięśnie, to w zasadzie napisałem Tobie wcześniej. Najlepiej wtedy, gdy widać mięśnie brzucha lub też ich zarys. Z reguły jest to 12-13 procent. U Ciebie może jest około 17 procent.
Zapotrzebowanie kaloryczne organizmu najlepiej obliczyć dokładnym wzorem, a nie kalkulatorem. Zapraszam do zapoznania się z nim w artykule przedstawionym poniżej:
https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne__jak_je_wyliczyć-t276436.html
Zapotrzebowanie kaloryczne organizmu najlepiej obliczyć dokładnym wzorem, a nie kalkulatorem. Zapraszam do zapoznania się z nim w artykule przedstawionym poniżej:
https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne__jak_je_wyliczyć-t276436.html
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Ok dziekuje za rady . A powiedzcie mi bialko tez obcinac razem ze spadkiem wagi czy tylko z wegli schodzić... teraz mam aktualnie 82kg i wychodzi 2.3 g b na kg masy ciala zmniejszyc to do 2 g na kg czy zostawic ?
...
Napisał(a)
Wszystko jest kwestią indywidualną, staraj się trzymać te ok. Min. 2g na kg masy ciała i teoretycznie logiczne jest żeby wraz ze spadkiem masy ciała obniżać ilość białka, jednak w przypadku redukcji białko działa na naszą korzyść w taki sposób że pomaga ograniczyć spadki mięśni będąc na deficycie kalorycznym i raczej zdecydowana większość z nas praktykuje nie ruszanie tej ilości białka tylko trzymanie już na tym samym poziomie do końca, a obcinanie kcal to już kwestia indywidualna z czego, ważne żeby pilnować tłuszczu min 1g na kg masy ciała
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Tylko u mnie w diecie jest tluszczu okolo 0.7 na kg masy ciala z tego co czytalem to na redukcji powinno byc mniej...
...
Napisał(a)
Przewaznie tak jest, ale tez nie mozna przesadzić z niską iloscią fatu.
Tluszcz jest potrzeebny m.in. do wchlaniania witamin czy do produkcji hormonów w ciele, wiec tutaj pewna jego ilosc musi być. Jednak zazwyczaj masz racje, wiekszosc sylwetek lubi po prostu niski tluszcz, a baza w postaci bialka i weglowodanow w diecie. Aczkolwiek sa tez wyjatki , gdzie kreca najlepsza forma na wysokich tluszczach i niskich weglowodanach. Trzeba tutaj niestety testowac roznee warianty i sprawdzic co jest dla nasz najlepsze
Tluszcz jest potrzeebny m.in. do wchlaniania witamin czy do produkcji hormonów w ciele, wiec tutaj pewna jego ilosc musi być. Jednak zazwyczaj masz racje, wiekszosc sylwetek lubi po prostu niski tluszcz, a baza w postaci bialka i weglowodanow w diecie. Aczkolwiek sa tez wyjatki , gdzie kreca najlepsza forma na wysokich tluszczach i niskich weglowodanach. Trzeba tutaj niestety testowac roznee warianty i sprawdzic co jest dla nasz najlepsze
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
Polecane artykuły