powrót do żywienia po latach przerwy
...
Napisał(a)
juz nawet nie chodzi o to czy sa dobre czy nie... tylko chodzi o choroby z tym zwiazane jak cie w koncu salmonella na kibel zapedzi to sie moze w koncu przelamiesz i posluchasz rad innych
...
Napisał(a)
Wg mnie duzo osob je surowe jajka bo "przyrzadza" sie je najszybciej(nie trzeba tracic czasu na gotowanie/smarzenie).Jednak z uwagi na salmonelle osobiscie nie polecam jedzenia surowych jajek.
...
Napisał(a)
Jajka surowe mają dużo mniejszą wchłanialność. Poza tym zawodowi kulturyści jak przygotowują się do zawodów jedzą tylko białka z jaj, ale to dlatego, że muszą uważać na każde kalorie, a wiadomo że 1g tłuszczu to 9 kcal. Osobiście nie widzę przeciwskazań, aby nie jeść całych jajek, więc polecam np. robiąc masę
http://www.Szybkitrening.pl - dobra alternatywa dla ćwiczeń siłowych przy braku czasu...
Chcesz mieć silne bicepsy? Rób przysiady
Moje zdjecia po 2 latach cwiczen: http://www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=1&topic_id=98484&x ,
Dobry trening brzucha z magazyny "Flex":
http://www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=1&topic_id=93118&x
=_=SFD 100% CLEAN CLUB=_=
...
Napisał(a)
też mnie to zawsze ciekawiło jak to jest z tym białkiem..wydwawało mi sie ze surowe jest lepiej strawne i ma nieco wiecej białka,bo przy gotowaniu troche traci
...
Napisał(a)
w jaki sposob podczas gotowania jaja w skoropce ubywac moze z niego bialko??
surowe zarcie zawsze jest wolniej wchlanine/trawione niz te poddane obrobce termicznej
surowe zarcie zawsze jest wolniej wchlanine/trawione niz te poddane obrobce termicznej
"życie idioty to nie bułka z masłem"
...
Napisał(a)
Nie czytałam wszystkich odpowiedzi, ale z pierwszej strony idiotyzmy mi wystarczą. KTO wyrzuca żółtko? Ja wyrzucam białko, bo mi niepotrzebne dla żółtka, źródła życia! Nie powinno się jeść więcej niż 2 białka dzieńnie! W ogóle, to po co człowiekowi tyle białka...
Niepojęte.
Niepojęte.
...
Napisał(a)
Gratuluję, została pani nominowana do nagrody złotego szpadla.
Obydwoje jesteście zagubieni.
► Nie powinno się jeść więcej niż 2 białka dzieńnie!
Wut? Aleosochodzi?
► W ogóle, to po co człowiekowi tyle białka...
Żółtko zawiera więcej białka w tej samej masie...
Wyrzucanie białka jest tak samo głupie jak teorie OP. Chyba, że mamy alergię na albuminę.
Gotowane jajko ma tyle samo białko co surowe, bo w jaki sposób miałoby się to zmieniać? Białko gotowanego jajka jest też tak ze 2x lepiej strawne, czyli jedno gotowane jajko to ekwiwalent 2 surowych pod względem przyswojonych protein. Surowe białko zawiera też wspomnianą awidynę, która tworzy jedno z najsilniejszych wiązań występujących naturalnie w przyrodzie - z biotyną. Gotowanie unieczynnia awidynę.
Obydwoje jesteście zagubieni.
► Nie powinno się jeść więcej niż 2 białka dzieńnie!
Wut? Aleosochodzi?
► W ogóle, to po co człowiekowi tyle białka...
Żółtko zawiera więcej białka w tej samej masie...
Wyrzucanie białka jest tak samo głupie jak teorie OP. Chyba, że mamy alergię na albuminę.
Gotowane jajko ma tyle samo białko co surowe, bo w jaki sposób miałoby się to zmieniać? Białko gotowanego jajka jest też tak ze 2x lepiej strawne, czyli jedno gotowane jajko to ekwiwalent 2 surowych pod względem przyswojonych protein. Surowe białko zawiera też wspomnianą awidynę, która tworzy jedno z najsilniejszych wiązań występujących naturalnie w przyrodzie - z biotyną. Gotowanie unieczynnia awidynę.
♫♪ Hi, My name is... ♫♪ https://youtu.be/sNPnbI1arSE
Rozpoczęcie Intermittent Fasting: 28.03.2018
...
Napisał(a)
Polecam zwracać uwagę na daty tematów, w których się udzielamy.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły