slyszalem tez opinie, ze mieska trzeba smazyc na tluszczach zwierzecych, a rosliny na tluszczach roslinnych. rowniez prosze znawcow o ustosunkowanie sie do tego. jesli tak, to co z np. owocami moza?
...
Napisał(a)
sorry, ze odswiezam taki stary temat, ale nigdzie nie moge znalezc tego co chce. mianowicie, chcialbym sie dowiedziec na jakims tluszczu jest najlepiej smazyc, tzn wiem, ze na smalcu i oleju kokosowym, ale dlaczego nie na oliwie? (mam na mysli oliwe z oliwek wytloczona tylko mechanicznymi metodami) czy dlatego, ze sie utlenia i nie ma sensu przeplacac, czy dlatego, ze sie utlenia i jest niezdrowa. pytam o apekty jedynie zdrowotne. nie pasuje mi zapach smalcu w kurczaku z makaronem na przyklad. czy olej kokosowy wali kokosami? czy tylko tak sie nazywa
slyszalem tez opinie, ze mieska trzeba smazyc na tluszczach zwierzecych, a rosliny na tluszczach roslinnych. rowniez prosze znawcow o ustosunkowanie sie do tego. jesli tak, to co z np. owocami moza?
slyszalem tez opinie, ze mieska trzeba smazyc na tluszczach zwierzecych, a rosliny na tluszczach roslinnych. rowniez prosze znawcow o ustosunkowanie sie do tego. jesli tak, to co z np. owocami moza?
...
Napisał(a)
dlatego ze sie utlenia i jest niedobry dla zdrowia a smalcu przeciez nie musisz duzo dawac do smazenia... poza tym mozesz gotowac lub parowac mieso, albo dusic
...
Napisał(a)
dlaczego smazyc a nie gotowac??
Zmieniony przez - puramuk w dniu 2006-10-18 09:49:54
Zmieniony przez - puramuk w dniu 2006-10-18 09:50:12
Zmieniony przez - puramuk w dniu 2006-10-18 09:49:54
Zmieniony przez - puramuk w dniu 2006-10-18 09:50:12
...
Napisał(a)
Bo smażone mniam, a gotowane fuj
Zmieniony przez - Miniak_DH w dniu 2006-10-18 11:35:37
Zmieniony przez - Miniak_DH w dniu 2006-10-18 11:35:37
...
Napisał(a)
no co kto lubi...ja też nie przepadam za gotowanym jurakiem...
Nie da rady zrobic omletu nie tłukąc jajka...
zanim spytasz kliknij na link :
http://www.1000lecie.pl/~vip/bart.jpg
...
Napisał(a)
Jest mix taki z garccia doro oliwy extra vergine i oliwy z oliwet, tyle że rafinowanej...
Napisane jest , że najlepiej sie nadaje do smażenia, gotowania.. Wierzyć etykiecie??
Ja na teflonie smaże kuraka, pod koniec troche czarnego sosu sojowego i wypas kurak na razowca...
Napisane jest , że najlepiej sie nadaje do smażenia, gotowania.. Wierzyć etykiecie??
Ja na teflonie smaże kuraka, pod koniec troche czarnego sosu sojowego i wypas kurak na razowca...
www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ
...
Napisał(a)
Polej kurczaka oliwą z oliwek , zawiń go
do woreczka specjalnego i włóż na 2h do piekarnika
niech się dusi. Ja tak przygotowywuje kurczaka i
karczek.
do woreczka specjalnego i włóż na 2h do piekarnika
niech się dusi. Ja tak przygotowywuje kurczaka i
karczek.
Polecane artykuły