Moderator działu Odżywianie
"Zero uwag - 3 setki - Hayabusa"
"W kaskach nas dwoch, budzik na dwustu, witaj w krainie glupcow. Na polu nawierzchni rzadza milimetry..."
"Za nami policja, my zwiekszamy dystans, bo nie zatrzyma nic nas w drodze do raju..."
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
"Zero uwag - 3 setki - Hayabusa"
"W kaskach nas dwoch, budzik na dwustu, witaj w krainie glupcow. Na polu nawierzchni rzadza milimetry..."
"Za nami policja, my zwiekszamy dystans, bo nie zatrzyma nic nas w drodze do raju..."
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...::::::...
< have no fEAR >
...::::::...
< have no fEAR >
locaj, ja nigdy nie praktykowalem spozywania jajek/bialek na surowo, ale dzieki za przypomnienie o salmonelli :) w zyciu zjadlem b.duzo jajek i 50% z nich bylo na miekko, 40% to nie zcieta na maxa jajecznica a reszta na twardo i nigdy nie mialem takich problemow(ale to nie zaden dowod, moglem miec farta). Mam system gotowania jajek na miekko: 5-6min we wrzatku(od poczatku) i dlatego nie wierze zeby (przy zastosowaniu tego konkretnego sposobu)po 5 min spedzonych w temp.100'C jajo nie osiagnelo przynajmniej tych wspomnianych przez ciebie 60'C...
Jednak uwazam, ze twoj post jest bardzo potrzebny, bo nie wszyscy mysla/wiedza o konsekwencjach spozywania surowego jaja a wymienione w nim szczegoly sa bardzo obrazowe...
Taka moja opinia, pzdr
"Zero uwag - 3 setki - Hayabusa"
"W kaskach nas dwoch, budzik na dwustu, witaj w krainie glupcow. Na polu nawierzchni rzadza milimetry..."
"Za nami policja, my zwiekszamy dystans, bo nie zatrzyma nic nas w drodze do raju..."
tak wiec be ware of fresh eggs
Zmieniony przez - locaj85 w dniu 2005-11-26 15:31:47
...::::::...
< have no fEAR >