Ananas:
CENNE SKŁADNIKI
Ma dużo witaminy C, potasu i wapnia, a także bromelię - enzym przyspieszający trawienie. Z tego powodu ekstrakt z ananasa jest wykorzystywany w produkcji naturalnych preparatów odchudzających.
NIEZWYKŁE EFEKTY
Usprawnia przemianę materii, reguluje trawienie (przyspiesza rozkład białek), a więc odchudza. Zmniejsza krzepliwość krwi, chroni serce i naczynia krwionośne. Zwiększa odporność na infekcje. Wzmacnia zęby, poprawia strukturę włosów, wygładza i ujędrnia skórę.
Arbuz:
CENNE SKŁADNIKI
Dużo witaminy C, prowitaminy A, czyli beta-karotenu, likopen - jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy; ponadto kwas foliowy, sprzyjający dobremu przyswajaniu żelaza, sporo błonnika pokarmowego.
NIEZWYKŁE EFEKTY
Skutecznie oczyszcza organizm gasi pragnienie, syci. Zapobiega anemii, kamicy nerkowej i chorobom dziąseł.
Jednodniowa dieta arbuzowa - jedz co dwie godziny 150g arbuza. Oczyścisz organizm z toksyn i poczujesz się wspaniale odświeżona.
Aronia:
CENNE SKŁADNIKI
Mnóstwo witaminy C i roślinnych flawonoidów o działaniu przeciwutleniajacym (neutralizują wolne rodniki).
NIEZWYKŁE EFEKTY
Wzmacnia odporność, zwiększa elastyczność naczyń krwionośnych, obniża poziom złego cholesterolu, wyrównuje ciśnienie tętnicze. Sprzyja regeneracji skóry, jej ujędrnieniu, opóźnia proces starzenia.
Brzoskwinia:
CENNE SKŁADNIKI
Sporo błonnika pokarmowego, witaminy C, prowitaminy A, niewielkie ilości selenu.
NIEZWYKŁE EFEKTY
Ma lekko przeczyszczające działanie, jest więc doskonała na zaparcia. Łagodzi stany zapalne żołądka i jelit. Częste jedzenie brzoskwiń zapobiega anemii i schorzeniom oczu. Beta-karoten nadaje skórze piękny koloryt, poprawia jej strukturę.