100 g jajka kurzego to 12.5 g białka - 80 g to 10 g białka. Jajko waży okolo 70 - 80 g.
...
Napisał(a)
Siemka. Mam pytanie. Czy jeśli jajko przed ugotowaniem lub usmarzeniem waży 80 g czyli 10 g białka to czy po ugotowaniu też jest te 10 g białka ?
100 g jajka kurzego to 12.5 g białka - 80 g to 10 g białka. Jajko waży okolo 70 - 80 g.
100 g jajka kurzego to 12.5 g białka - 80 g to 10 g białka. Jajko waży okolo 70 - 80 g.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Jeszcze jedno. Czy jeśli białko z pokarmu ( pierś z kurczaka, mleko, jajka) wynosi okolo 130 g to czy jeśli zjem okolo 80 g z pokarmu i reszte białko (odżywke) to czy tak samo to organizm wchłania. Czy wystarczy dobra dieta bez żadnych chemicznych rzeczy np. odżywki bo one nie są w 100 % naturalne.
Zmieniony przez - Gregolinho w dniu 2006-11-05 16:16:05
Zmieniony przez - Gregolinho w dniu 2006-11-05 16:16:05
...
Napisał(a)
Oczywiscie ze wystarczy dobra dieta, przeciez odzywki to tylko jej uzupelnienie a nie jakies magiczne srodki.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły