Ryż biały ma troche mniej białka i niewile wiecej ww. W kaloriach też nie ma "masakrycznej" przepaści jakieś niecałe 20 kcal. Więc dlaczego biały ma być gorszy od brązowego?
Szacuny
126
Napisanych postów
4616
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
53303
Jeśli w swoim jadłospisie wcześniej miałaś np: pieczywo tostowe i słodycze to na początku możesz mieć problem z przekonaniem się do kaszy gruboziarnistej i być może brązowego ryżu. Ale po pewnym czasie preferencje smakowe powinny się u Ciebie trochę zmienić i niemożliwe stanie się możliwe
Szacuny
6
Napisanych postów
1202
Wiek
38 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
17052
wymysl sobie jakies " przyjemne " kompozycje smakowe, dla twojego podniebienia. Sprawdz z czym kasza albo ryz smakuja tobie najbardziej, a wtedy bedziesz mial polowe sukcesu.