Mialem ochote na lekka odmiane w diecie i przypomniał mi sie stary babciny przepis na paste z makreli :D
mylse ze kazdy ma te produkty w lodówce i nie bedzie problemy a samk jest niesamowity ...
Do przygotowania potrzebne :
średnia makrela
kosta kwarogu półtłustego
przecier pomidorowy
1 duza cebula
pieprz do smaku
Bierzemy sie za robote ...
Do naczynia obieramy makrele z mięsa :), wrzucamy twaróg i gnieciemy widelcm aby mialo w miare jednolita konsystencje.
Jak to zrobimy dodajemy cebule kroimy w kosteczke i dodajemy do naszego naczynia. Zosatlo dodoac tylko przecier, doprawic, wymieszac i gotowe :D
samrujemy tym chleb bądz bułki i smacznego
warotści odżywcze :
makrela wędzona - b 51,75 ; tł 38,75 ; ww 0,00 ; kcl 553 ; 250g
ser twarogowy półtłusty - b 37,40 ; tł 9,40 ; ww 7,40 ; kcl 266 ; 200g
koncetrat pomidorowy 30% - b 3,92 ; tł 1,05 ; ww 11,69 ; kcl 64 : 70g
cebula - b 1,40 ; tł 0,40 ; ww 6,90 ; kcl 30 ; 100g
razem: b 94,67 ; tł 49,60 ; ww 25,99 ; kcl 913 ; 620g