franko
...
Napisał(a)
jakie to mleko uht? co oznacza ten skrót czy jest to najlepsze mleko?odpiszczie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Pasteryzowane mleko
....życie to coś więcej niż krew pot sperma i łzy...
...
Napisał(a)
tzn ze było podgrzane do temperatury bodajże 130 stopni C i dlatego ma taką długą datę przydatności
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Jest tak samo dobre jak kazde inne czytalem niedawno artykul we wproscie i pytalem sie dr na uczelni ze jest rownie dobre jak cala reszta
...
Napisał(a)
Pasteryzacje stosuje sie zeby zniszczyc drobnoustroje chorobotworze i przedluzyc trwalosc produktu.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Zdecydowanie to nie jest najlepsze mleko!
https://www.sfd.pl/Mleko_świeże_wygrywa,_UHT_przegrywa-t323301.html
Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-10-30 12:17:12
https://www.sfd.pl/Mleko_świeże_wygrywa,_UHT_przegrywa-t323301.html
Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-10-30 12:17:12
...
Napisał(a)
Nic dodać nic ująć. UHT to mleko w uproszczeniu mówiąc wyjałowione.
Ktoś kiedyś powiedział mi, że nie zjada niczego co się nie jest w stanie popsuć. Jeśli coś się psuje, to znaczy, że drobnoustroje łatwo to trawią. Jeśli czegoś mikroby nie są w stanie strawić przez kilka dni, to zastanówmy się, ile czasu potrzeba człowiekowi, żeby to strawił i czy w ogóle ma szanse.
Możemy porównać: mleko od krowy niepasteryzowane wytrzymuje w lodówce góra dobę, nim zacznie się kwasić. Mleko pasteryzowane też nie wytrzyma więcej niż trzy dni. A UHT po otwarciu kartonika stoi nawet tydzień nim zacznie delikatnie, prawie niezauważalnie zmieniać smak.
Pijąc takie mleko to sobie chyba tylko płukankę robimy, a wiele nie zyskujemy...
Ktoś kiedyś powiedział mi, że nie zjada niczego co się nie jest w stanie popsuć. Jeśli coś się psuje, to znaczy, że drobnoustroje łatwo to trawią. Jeśli czegoś mikroby nie są w stanie strawić przez kilka dni, to zastanówmy się, ile czasu potrzeba człowiekowi, żeby to strawił i czy w ogóle ma szanse.
Możemy porównać: mleko od krowy niepasteryzowane wytrzymuje w lodówce góra dobę, nim zacznie się kwasić. Mleko pasteryzowane też nie wytrzyma więcej niż trzy dni. A UHT po otwarciu kartonika stoi nawet tydzień nim zacznie delikatnie, prawie niezauważalnie zmieniać smak.
Pijąc takie mleko to sobie chyba tylko płukankę robimy, a wiele nie zyskujemy...
Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Polecane artykuły