Wojownicza dusza, więc po swoje ruszaj
na ławę nie zejdę nawet gdy dostanę karę, rezerwowy ze mnie żaden, ja rasowym napastnikiem !! Czuję w sobie straszną parę, widzisz mnie na piedestale? I słusznie się chwalę, cudze znam lecz swoje walę.
...
Napisał(a)
byle jaką, byle świeżą
...
Napisał(a)
Dokladnie j/w. kazda swieza
Masz spory wybor
Masz spory wybor
GÓRA---->I am What I am
...
Napisał(a)
Mrożona rybka tak naprawdę nie jest tańsza. Każdy filet jest pokryty glazurą - czyli warstewką lodu. Może być jej nawet i 30% masy ryby. Jak wrzucisz na patelnie to zostanie ci skwarka w kałuży ;D. Świeża ryba (nie mrożona) lepsza, choć i tak niektóre filety, szczególnie importowane (np. panga) niosą duże prawdopodobieństwo, że są nastrzykiwane - czyli nasączane specjalnymi solankami, co zwiększa ich wagę. Dokładnie tak jak się to robi z każdym mięsem, ale solanki do mięs mają znacznie mniej symaptyczny skład (tzw. mendelejew :) )
Łosoś nie musi być importowany, żeby był nastrzyknięty. Ten proceder jest prowadzony w naszym kraju od dawna.
Biała polska ryba, niemrożona, jest najbezpieczniejsza IMHO.
Troszke się pracowało w branży hehe.
Łosoś nie musi być importowany, żeby był nastrzyknięty. Ten proceder jest prowadzony w naszym kraju od dawna.
Biała polska ryba, niemrożona, jest najbezpieczniejsza IMHO.
Troszke się pracowało w branży hehe.
Mini siłka w domkku
...
Napisał(a)
SMOKIN_bud ciekawe SOG
Możesz przybliżyć coś więcej na ten temat?
ja kupuje zazwyczaj mrożone ryby (mintaj, panga)bardzo rzadko świeżą rybkę ze względu na koszty.
Kurczak wiadomo ok 11-13 zł za KG więc jeszcze jakoś idzie przeboleć...
Możesz przybliżyć coś więcej na ten temat?
ja kupuje zazwyczaj mrożone ryby (mintaj, panga)bardzo rzadko świeżą rybkę ze względu na koszty.
Kurczak wiadomo ok 11-13 zł za KG więc jeszcze jakoś idzie przeboleć...
--=Zanim zadasz kolejne pytanie na forum=--
http://www.sfd.pl/Pierwsza_Wizyta_Jasia_na_FORUM-t355004.html
"Jak nie wiesz to się dowiedz, wpierw pomyśl potem powiedz..."
Polecane artykuły