...
Napisał(a)
co ma do tego ścinanie? Jak się ścina to nie traci swoich wrtości odżywczych tylko je poprawia
...
Napisał(a)
"co ma do tego ścinanie? Jak się ścina to nie traci swoich wrtości odżywczych tylko je poprawia" Kolega jak masz pleść głupoty to opuść ten temat Bo to co powiedziałes to mnie rozwaliło
...
Napisał(a)
ścięte białko jest lepiej przyswajalne, twierdzisz że w wuniku ścinania zmniejsza się ilość białka.. ilośc białka zmniejsza się w wyniku obróbki termicznej
Zmieniony przez - t137 w dniu 2008-02-08 22:49:41
Zmieniony przez - t137 w dniu 2008-02-08 22:49:41
...
Napisał(a)
Jednym z czynnikow powodujacych denaturacje bialka jest wysoka temperatura. Powoduje ona zniszczenie struktur II,III i IV rzedowych bez naruszenia I rzedowych. Wartosci odzywcze sie nie zmieniaja.
Moderator działu Odżywianie
Poprzedni temat
oponka na brzuchu a hormony, co robic?
Następny temat
mam takie szybkie pytanie
Polecane artykuły