Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
kolagen- białko tk. łącznej, jest głownym białkiem fibrylarnym szkieletu kregowców, chrząstek, błon mięśniowych, płetw i skóry zwierząt.Na ten przykład, w skórze świni jest ok 20% kolagenu, w skórze ryb ok 15%. a w mięsie to zawartość różna, w zależności od rodzaju zwierzęcia, wieku, tego czy wychudzone, czy odżywione.Np mieso cielęcia 0,7 %, a starej krowy 0,4%, w mięśniach ryb mamy od 0,2-2,2% kolagenu.Po gotowaniu kolagen zmienia swoją strukturę na mniej uporządkowaną i powstaje żelatyna(dzieki czemu np. mięsko staje się mięciutkie, kruchutke)
Polecane artykuły