...
Napisał(a)
Witam Zawsze dręczyło mnie ta kwestia czy jak robimy sobie jajecznice to białko pod wpływem wysokiej temperatury niescina sie treche a jesli tak to jakie to sa ilosci..? znaczne czy moze niwielkie?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
ale o co chgodzi??? bialko pod wplywem temperatury, alkoholu, mocnych kwasow, garbnikow ulega denaturacji czyli zniszczeniu ulega struktura II rzedowa w gore... same aminokwasy nie ulegaja zniszczeniu...
zreszta jak bys zjadl to bialko jajka to i tak zostalo by pociete na aminokwas...
zreszta jak bys zjadl to bialko jajka to i tak zostalo by pociete na aminokwas...
Drive no faster then your guardian angel can fly ...
...
Napisał(a)
byly już takie pytania
wyszukiwarka
wyszukiwarka
życie jest za krótkie żeby byc małym
http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html
...
Napisał(a)
Czarny dobrze wytłumaczył, jak na rasowego biochemika przystało :)
sam nie wiem...
...
Napisał(a)
niechodzi mi ze pod wpływem temperatury jest rozpad aminokwasów. tylko mnie uczono ze ze pod wpływem duzej temperatury białko sie ścina i jest go coraz mniej
...
Napisał(a)
Mniej to go być nie może, wszak nie wyparowało, co najwyżej mogło zmienić stan skupienia
sam nie wiem...
Polecane artykuły