warto uwzględnić ją w swoim jadłospisie? ewentualnie jak często?
jak to się ma do posiłków przed- i po-teningowych?
i jeszcze coś: warto byłoby jeść fasolę jako dodatek (do ryżu/kaszy - to jakie proporcje? 1:1? 1:2?) czy raczej taki posiłek, gdzie fasola byłaby "podstawą" - jako węglowodany?
nie wiem jak to złożyć. z błonnikiem tez nie można przesadzić, no i fasola powoduje różne "skutki uboczne" ;)
pisząc to miałem na myśli fasolę białą i czerwoną - żadne szparagi, etc.
kilka linków:
http://www.foody.pl/strony/1/i/749.php
fotki: :)
http://www.lookgaleria.pl/?s=szukaj&szukaj_fraza="przepisy na dania z fasoli"&szukaj_wyswietlpo=30&szukaj_sortuj=data
http://www.lookgaleria.pl/?s=szukaj&szukaj_fraza="przepis na potrawy z fasoli"&szukaj_wyswietlpo=30&szukaj_sortuj=data